Endring av åpningstidene dine hos Google

I denne enkle guiden viser vi deg hvordan du endrer åpningstidene for din bedrift i Google My Business.

 

Hvorfor oppdatere åpningstidene?

De fleste av oss spør Google om hjelp når vi skal finne åpningstider eller kontaktinformasjon til for eksempel et apotek, en sportsbutikk, en jernvarehandel eller en tannlegeklinikk. Vi tar opp telefonen, googler bedriften og forholder oss til svarene vi får direkte i søkeresultatene. Derfor er det viktig at dine åpningstider er korrekte og oppdaterte på Google når dine kunder søker etter deg. Dette gjelder også dersom du av ulike grunner må holde midlertidig stengt.

Slik ser åpningstidene ut til høyre i Google når man søker på «07 Media Sør» som eksempel.

Steg 1: Ta eierskap på din Google My Business

«Google My Business» er Googles plattform for å administrere bedriftsinformasjon, altså den informasjonen som kommer opp om din bedrift når kunder søker etter deg. Gå til Google My Business, logg inn og ta eierskap til bedriften din. (Hopp over dette steget hvis du har gjort det tidligere)

Steg 1: Gå til Google My Business og ta eierskap til bedriften din.

Steg 2: Velg «Informasjon» i menyen

Når du er innlogget i My Business og har tatt eierskap til din bedrift, vil du få opp en startside om vist nedenfor. Derfra navigerer du til menyen på venstre side av skjermen, og velger «Informasjon». 

Steg 2: Velg «Informasjon» i venstrepanelet.

Steg 3: Velg åpningstidene du vil endre

For å redigere de ordinære åpningstidene dine, klikker du på blyanten ved siden av åpningstidene. Du kan også redigere det Google kaller «spesielle åpningstider», som er åpningstider på blant annet helligdager i forbindelse med påske eller jul. For å redigere disse klikker du på «Legg til spesielle åpningstider».

Steg 3: Velg åpningstidene du vil endre.

Steg 4: Velg de riktige åpningstidene

For ordinære åpningstider klikker du på de ulike ukedagene og velger korrekt tidspunkt for åpning og stenging per dag. For spesielle åpningstider klikker du på «Bekreft åpningstidene» for å redigere åpningstider for hver enkelt dag. Klikk til slutt «Bruk» for å lagre endringene.

Steg 4: Legg inn de korrekte åpningstidene. Her vises eksempel fra «spesielle åpningstider».

Gratulerer! Du har nå oppdatert åpningstidene dine på Google. Dette vil gjøre det mye enklere for kundene dine å komme i kontakt med deg innenfor de riktige åpningstidene.

Trenger du hjelp med å få tilgang til din Google My Business eller har spørsmål om din bedrifts synlighet på Google? Vi er sertifisert Google Partner og står klare til å hjelpe deg. Ikke nøl med å gi oss en lyd, så ser vi på dine muligheter sammen.